H Βίκυ Φλέσσα στο The President

H Βίκυ Φλέσσα στο The President

Η 26η Μαΐου είναι η αφετηρία μιας νέας, αισιόδοξης πραγματικότητας για τη χώρα. Μιας φωτεινής Ελλάδας, στην οποία πια ελπίζουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες. Στις προσεχείς Ευρωεκλογές, συνδέουμε τις επιτακτικές εθνικές μας προτεραιότητες με ευρωπαϊκές στοχεύσεις. Στην προσπάθεια αυτή, θεώρησα καθήκον μου να κάνω το βήμα μπροστά.

Γιατί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προσήλωση στην αριστεία, την Παιδεία και την αξιολόγηση. Είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός σήμερα, που έχει το βάθος της γνώσης, την εμπειρία, την ηθική να ηγηθεί της νέας εθνικής προσπάθειας υπερβαίνοντας τους διχασμούς. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της ΝΔ με κάλεσε να υπερασπιστώ τα γράμματα, τη γλώσσα μας, την κλασική ελληνική Παιδεία και τον ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη.

Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, με σταθερό προσανατολισμό. Ο ιδρυτής της Κ.Καραμανλής διατράνωσε διεθνώς ότι ανήκουμε αταλάντευτα στη Δύση. Ο Κ.Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία άνοιξε την πόρτα στο ενιαίο νόμισμα. Ο Αντώνης Σαμαράς μάς κράτησε στην Ευρώπη και τώρα ο Κ.Μητσοτάκης οραματίζεται μια Ελλάδα ισχυρή και στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, διότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει ξεκάθαρες λύσεις που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της Ευρώπης: Προστασία των συνόρων μας ως κοινοτικών. Νέες δουλειές με επενδύσεις ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Έμφαση στην καινοτομία, αλλά και στην προστασία απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Πόροι για τους αγρότες για τη νέα Αγροτική Πολιτική. Ειδικά μέτρα για τα νησιά και τις ορεινές περιοχές μας.

Γιατί στην Ευρώπη;

Τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε το βηματισμό της και καθυστέρησε την εμβάθυνση του ρόλου της. Συνολικά, αδυνάτισε η αίσθηση της ατομικής ευθύνης των ηγετών της για το κοινό μας μέλλον. Εγκλωβιστήκαμε σε νούμερα και υποβαθμίσαμε το όραμα. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι γονείς για πρώτη φορά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο νιώθουν πως τα παιδιά τους θα ζήσουν χειρότερα από τους ίδιους, ενώ ήδη δηλώνουν ανασφαλείς λόγω της αδυναμίας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει συλλογικά τα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό. Βλέπουμε όμως το τελευταίο διάστημα, πως κάτι αλλάζει. Οι νεότερες γενιές διαμορφώνουν μια συνείδηση του κοινού μέλλοντος και σ’ αυτή τη βάση πρέπει να προχωρήσουμε.

Γιατί εγώ;

Έχω βαθιά αίσθηση του καθήκοντος και νιώθω μέρος μιας εθνικής αποστολής. Θα ήθελα η ψήφος σε μένα να είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης από τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες, που αντιλαμβάνονται πως ο Πολιτισμός και η Κλασική Σκέψη μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα. Διεκδικώ μια ψήφο εμπιστοσύνης κι’ έναν από τους 4 σταυρούς στο Ευρωψηφοδέλτιο, από όλες εκείνες και από όλους εκείνους, που έχουν εκτιμήσει πως διαχρονικά επιλέγω μέσα από τη δουλειά μου να αναδεικνύω την αριστεία και την εξέλιξη μέσα από τις μεγάλες ιδέες. Προσπάθησα και προσπαθώ να εμπνεύσω μέσα από την ανάδειξη επιφανών Ελλήνων, επιστημόνων και διανοητών, οι οποίοι υπηρετούν με συνέπεια τις αξίες του Ελληνισμού. Το μέτρο, τη λογική και την εργατικότητα.

Γιατί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με Παιδεία και Πολιτισμό;

Η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι η βάση της συνύπαρξης μας. Οι κοινές μας αξίες είναι αυτές που πρέπει να καθοδηγούν τις αποφάσεις της πολιτικής. Δικός μου στόχος για παράδειγμα, είναι να αναδείξω στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο την αναγκαιότητα η Ευρώπη να διδάσκει την Ιστορία της μέσα από ένα κοινό σχολικό βιβλίο. Στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να υπάρχουν φωνές που να ακούγονται, ώστε τα παιδιά της Ευρώπης, να μη ξεχνούν τις ρίζες του Πολιτισμού μας: τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη. Θέλω να καταφέρω να γεμίζουν κάθε καλοκαίρι οι θερινές κατασκηνώσεις της πατρίδας μας από μαθητές της Ευρώπης, οι οποίοι θα γνωρίσουν τα πολιτιστικά μας τοπόσημα και θα αγαπήσουν την πατρίδα μας, τον τρόπο ζωής μας και τα παραδοσιακά μας προϊόντα.

Ταυτόχρονα, θέλω να διεκδικήσω κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της Τρίτης Ηλικίας, αλλά κυρίως στήριξης των σύγχρονων οικογενειών μέσα από ενίσχυση της προσχολικής αγωγής. Επιπλέον, θα διεκδικήσω, τα Ευρωπαϊκά Παρατηρητήρια για την Ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης και την Βιοηθική, να γίνουν εδώ, στην πατρίδα του Αριστοτέλους και του Ιπποκράτους. Η Ελλάδα υπολείπεται της Ευρώπης σε ψηφιακή ανάπτυξη, όμως, με συντεταγμένες κινήσεις μπορούμε να κάνουμε άλμα εμπρός με έμφαση στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι ο Πολιτισμός και η Κλασική Σκέψη.

 

Άρθρο της δημοσιογράφου και υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυς Φλέσσα στην ιστοσελίδα thepresident.gr, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 23.05.2019