Βίκυ Φλέσσα: Η θέση της Ελλάδας είναι αταλάντευτα στην Ευρώπη

Βίκυ Φλέσσα: Η θέση της Ελλάδας είναι αταλάντευτα στην Ευρώπη

Παρέμβαση στο ειδικό ένθετο «Μένουμε Ευρώπη ή γυρίζουμε Ελλάδα;» της εφημερίδας Πελοπόννησος της Κυριακής έκανε η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα. Η κυρία Φλέσσα τόνισε πως η θέση της Ελλάδας είναι αταλάντευτα στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως με συγκριτικό πλεονέκτημα τον Πολιτισμό μας, οφείλουμε να αναδημιουργήσουμε την εικόνα της χώρας που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια, θυμίζοντας στον κόσμο ποιοι πραγματικά είμαστε.

Αναλυτικά το κείμενο της Β.Φλέσσα, όπως αναδημοσιεύθηκε στο pelop.gr

Η θέση της Ελλάδας είναι αταλάντευτα στην Ευρώπη

Η Ευρώπη έχει τρία κοινά θεμέλια: τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, τη Ρωμαϊκή Νομοθεσία και τον Χριστιανισμό. Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει επικρατήσει μονόπλευρα η οικονομία και η τεχνοκρατία, ότι το καράβι έχει εξοκείλει, άρα πρέπει να βρούμε ξανά τα κοινά σημεία μεταξύ μας. Ο αρχιτέκτονας της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Jean Monnet, έχει δηλώσει πως αν ξεκινούσε ξανά να χτίζει το οικοδόμημα από την αρχή, δεν θα άρχιζε από την οικονομία, αλλά θα χρησιμοποιούσε ως πεδίο βάσης τον πλιτισμό.
Για τη χώρα μας, ο πολιτισμός είναι πεδίον δόξης λαμπρό, οφείλουμε να ανακτήσουμε το κύρος μας στην Ευρώπη χάρις σε αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Να αναδείξουμε στην Ευρώπη τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τον ένδοξό μας βυζαντινισμό, συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο μας, τα πολιτιστικά μας τοπόσημα και τις εμβληματικές μορφές της μυθολογίας και της ιστορίας του τόπου μας. Τα παιδιά των Ευρωπαίων να ταξιδεύουν στην πατρίδα μας, να ψυχαγωγούνται, να μένουν στις κατασκηνώσεις μας, να δοκιμάζουν τα τοπικά προϊόντα μας, να συμμετέχουν στην συγκομιδή των καρπών, να ζούν την ελληνική φύση και να κουβαλούν την Ελλάδα στην καρδιά τους επιστρέφοντας στις χώρες τους.
Η θέση της Ελλάδας είναι αυτονόητα και αταλάντευτα στην Ευρώπη. «Ανήκομεν εις την Δύσιν», διότι η Δύση έχει οικοδομηθεί με τα υλικά του ελληνικού πολιτισμού. Σε δυο χρόνια θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Στην Ευρώπη πρέπει να γίνει μία μεγάλη εορτή, καθότι η χώρα μας απελευθερώθηκε και με τη σύμπραξη ευρωπαϊκών χωρών εκείνης της εποχής. Η Πελοπόννησός μας, όπως και άλλα ιστορικά τοπόσημα της Ελλάδος, τα οποία σχετίζονται με το ’21, καθώς και ηρωϊκές μορφές, όπως ο Λόρδος Βύρων, ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Καραϊσκάκης, και τόσοι άλλοι να γίνουν οι ήρωες της ελευθερίας για τη νέα γενιά της Ευρώπης.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε οι Ελληνίδες και οι Ελληνες να γίνουμε επιτέλους περισσότερο αισιόδοξες και αισιόδοξοι για το αύριο και, κυρίως, να νιώσουμε πάλι υπερηφάνεια για την πατρίδα μας.