H Bίκυ Φλέσσα στον Alpha News 95,5

H Bίκυ Φλέσσα στον Alpha News 95,5

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Βίκυ Φλέσσα κατά την επίσκεψή της στη Δράμα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κάθε Μέρα Μαζί» με την Ρένα Γιουλβάνη και τον Άρη Γκέρτα στον Alpha News 95,5.

Μιλώντας στους δύο δημοσιογράφους, η κυρία Φλέσσα τόνισε μεταξύ άλλων:
  • Στην περιοδεία μου ανά την Ελλάδα, συγκεντρώνω ιδέες και προτάσεις από τοπικούς άρχοντες, δημοσιογράφους και πολίτες που γνωρίζουν καλά κάθε περιφέρεια, ώστε να αξιοποιήσουμε πολιτιστικά την ιδιοσυστασία κάθε περιοχής. Πως μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε αυτά τα πολιτιστικά τοπόσημα με τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε περιοχής.
  • Εάν με εμπιστευθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θέλω να σας έχω αρωγούς στην προσπάθεια μου, διότι θέλω να ασχοληθώ κυρίως με την περιφέρεια. Εσείς θα ήθελα να είστε οι μαντατοφόροι μου. Θα ήθελα να συνεργάζομαι μαζί σας. Να μου λέτε πως τρέχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα, εάν εργάζονται οι τοπικοί άρχοντες πάνω σε αυτά, τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο και μαζί σε μια κοινή προσπάθεια, να το υλοποιούμε.
  • Απευθύνω έκκληση: Πρέπει να ψηφίσουμε για τους τοπικούς άρχοντες, αδιαμφισβήτητα. Όμως εάν δεν υπάρχει μια ισχυρή – εύρωστη εκπροσώπηση μας στο Ευρωκοινοβούλιο, εάν δεν υπάρχουν ισχυροί Έλληνες ευρωβουλευτές, με τους οποίους να συνεργαστούν αυτοί οι τοπικοί άρχοντες και να διεκδικήσουν ευρωπαϊκούς πόρους, τότε ο κάθε τοπικός άρχοντας θα είναι στην πραγματικότητα αδύναμος.
  • Αυτή τη στιγμή στον κόσμο και στην Ευρώπη υπάρχει η αντίληψη πως είμαστε οι «Έλληνες των Μνημονίων». Δε μας αξίζει αυτή η εικόνα. Πρέπει να γίνουμε ξανά οι Έλληνες του Αριστοτέλους, του Πλάτωνα, του Θουκυδίδη, του Ηροδότου, του Οδυσσέα, του Ιάσονα.
  • Η απόφαση ήταν δύσκολη. Δεν είναι εύκολο το άλμα, το πέρασμα από το χώρο όπου βρίσκεσαι και κρίνεις την εξουσία, από αυτή την ουδέτερη ζώνη όπου έχεις το σεβασμό του κόσμου ότι κάνεις καλά τη δουλειά σου, ότι στριμώχνεις τους πολιτικούς στην εμπόλεμη ζώνη της πολιτικής. Σ’ ένα χώρο που δέχεσαι χτυπήματα και ελέγχεσαι από αυτούς που πριν ήσουν στο ίδιο στρατόπεδο. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν εκλεγώ, θέλω να συνεχίσω την εκπομπή μου αμισθί.