Η Βίκυ Φλέσσα στη Δίον Τηλεόραση

Η Βίκυ Φλέσσα στη Δίον Τηλεόραση

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυ Φλέσσα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ευ ζην» με τον Ηλία Βαβούρα στη Δίον Τηλεόραση.

Στη συζήτηση κυριάρχησε ο πλούτος του ελληνικού Πολιτισμού και η κληρονομιά της ελληνικής κλασικής σκέψης, αλλά και η σημασία της ορθής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας σήμερα. Μεταξύ άλλων, η κυρία Φλέσσα, υπογράμμισε:

  • Θέλω να πω στα νέα παιδιά να ενημερωθούν. Να πάνε να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Να πάτε να ψηφίσετε παιδιά. Να μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν για εσάς, διότι μετά δε δικαιούστε να κάνετε κριτική. Κάποιοι άλλοι θα έχουν αποφασίσει για εσάς.
  • Η χώρα μας δεν έχει τίποτε άλλο πέρα από τον Πολιτισμό της. Το ένδοξο παρελθόν της, το παρόν της διότι και σήμερα παράγεται Πολιτισμός και κυρίως το μέλλον, το οποίο οφείλουμε να εξασφαλίσουμε. Κι’ αυτό ακριβώς είναι αυτό που εγώ θέλω να διεκδικήσω στην Ευρώπη.
  • Στις συναντήσεις μου, συζητώ με τοπικούς άρχοντες, φίλους και φίλες σε όλη την Ελλάδα, το πως μπορεί η κάθε περιοχή να αξιοποιήσει πολιτιστικά τον πλούτο της, τα τοπόσημα της. Για παράδειγμα, ο Αριστοτέλης είναι μια εμβληματική μορφή διεθνώς, εισήγαγε την έννοια της Ηθικής. Γνωρίζουμε ότι έρχεται η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Οι αλγόριθμοί, τα ρομπότ αναπτύσσονται ραγδαία και θέτουν με τη λειτουργία τους και την χρήση τους στη λήψη αποφάσεων καίρια ζητήματα ηθικής. Υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθούμε σε μια εποχή οι αλγόριθμοι θα είναι αναβαθμισμένοι και ο άνθρωπος υποβαθμισμένος. Τώρα που γεννιούνται αυτά τα ζητήματα, δε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ηθικής της Τεχνητής Νοημοσύνης με το όνομα του Αριστοτέλους στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, τη γενέτειρα πόλη του; Σε συνδυσμό με το Εκπαιδευτικό Κέντρο διεθνούς βεληνεκούς που θέλει να ιδρύσει στη χώρα μας για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο διεθνούς φήμης Καθηγητής στο ΜΙΤ. Να πως η Ελλάδα βγαίνει εμπρός.