Β.Φλέσσα: Συζήτηση με τον  Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ 100.3

Β.Φλέσσα: Συζήτηση με τον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ 100.3

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα συζήτησε ραδιοφωνικά με τον Άρη Πορτοσάλτε στην εκπομπή «portosalte@skai.gr» στο ΣΚΑΪ 100.3.

Τα βασικά σημεία της συζήτησης:

  • Επιβάλλεται αυτή τη στιγμή να δώσουμε μια μάχη στην Ευρωβουλή. Εγώ γι’ αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων να μου δώσουν τον ένα από τους τέσσερις σταυρούς, που μπορούν να σημειώσουν στο Ευρωψηδέλτιο, ώστε να προσπαθήσω να αγωνιστώ στην Ευρώπη για τον Πολιτισμό μας και την ελληνική γλώσσα.

 

  • Ανησυχώ πως σε 15 χρόνια η νέα γενιά της Ευρώπης, η νέα γενιά που πηγαίνει σήμερα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, θα έχουν την εικόνα για μας τους Έλληνες, πως είμαστε κάποιοι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας εκεί στη Μεσόγειο, που οι γονείς τους μας έσωσαν με τα Μνημόνια. Αυτό δε μας αξίζει. Ο Πολιτισμός μας είναι η απάντηση στην παρακμή.

 

  • Το 30% του ΑΕΠ μας βασίζεται στον τουρισμό. Μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό. Όχι με ευτελή τουρισμό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε τους νέους φιλέλληνες της Ευρώπης. Εμένα αυτός είναι ο στόχος μου. Να έρχονται τα παιδιά των Ευρωπαίων στη χώρα μας να συμμετέχουν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης, σε συγκομιδή καρπών, να αναδείξουμε τα πολιτιστικά τοπόσημα. Να κάνουμε ευρωπαϊκά μαθητικά συμπόσια για παράδειγμα ρητορικής στην Πνύκα. Έναν μαραθώνιο ευρωπαϊκό μαθητικό στην Αθήνα. Να πάμε στο Ιόνιο να πάμε να κάνουμε ένα μαθητικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με το όνομα «Οδυσσέας», αντίστοιχα στο Αιγαίο «Ιάσονας». Να αξιοποιήσουμε δηλαδή εμβληματικές μορφές της ιστορίας και της μυθολογίας, ώστε να αποτελέσουν για τα παιδιά της Ευρώπης ως πρότυπα ελευθερίας.