Η Βίκυ Φλέσσα στο thecaller.gr

Η Βίκυ Φλέσσα στο thecaller.gr

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα thecaller.gr παραχώρησε η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα. Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη, η κυρία Φλέσσα απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία της, την απόφαση της να μπει στην πολιτική στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και για την αγάπη της για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Ενδεικτικά, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • «Ο κύριος Μητσοτάκης μου το πρότεινε. Το σκέφτηκα πάρα πολύ και το συζητήσαμε με τον σύζυγό μου. Ήταν μια απόφαση κοινή. Σκέφτηκα και αναρωτήθηκα πώς θα ήταν αν έλεγα όχι, γιατί είχα έναν εύλογο φόβο…που κάποια στιγμή μπορείς να εκτεθείς, να δεχθείς επίθεση, να χαλάσεις την εικόνα σου, να μην είσαι η αντικειμενική δημοσιογράφος, να στιγματιστείς κομματικά…Όμως αισθάνθηκα ότι εάν δείλιαζα, θα ήταν μια απόφαση που θα μετάνιωνα αργότερα. Αισθάνθηκα ότι αυτό το κάλεσμα ήταν για μια εθνική αποστολή, να υπερασπιστώ την παιδεία και τον πολιτισμό της χώρας μας στο εξωτερικό».
  • Ο κύριος Μητσοτάκης μου είπε: «Γνωρίζω τη δουλειά σου, την προσφορά σου στην παιδεία και τον πολιτισμό. Αυτή την στιγμή θέλω να κάνω μια προσπάθεια γιατί μας αξίζει καλύτερα στην Ελλάδα. Να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό μας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τα τοπόσημα σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα. Και γι’αυτό ξεκίνησα αυτή την περιοδεία».
  • Ήθελα να δώσω και ένα μήνυμα. Πως άνθρωποι, που είναι στην ουδέτερη ζώνη, που έχουμε μια θετική εικόνα για αυτούς, πρέπει να κάνουμε αυτό το άλμα. Οφείλουμε.  Ακούω από πολλούς που συναντώ «είσαι ένα παράδειγμα, μας έδωσες κουράγιο, μπορεί την επόμενη φορά να το σκεφτούμε και εμείς». Και να μην υπάρχει και το άλλοθι «όλοι ίδιοι είναι». Εγώ θέλω να πω πως δεν είναι όλοι ίδιοι και γι’ αυτό εξετέθην.
  • Ζητώ από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να με εμπιστευθούν. Οι ευρωεκλογές είναι πανελλαδική αναμέτρηση. Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε έως 4 αντιπροσώπους μας στην Ευρωβουλή, έχουμε έως 4 σταυρούς. Το όνομα μου είναι αλφαβητικά το τελευταίο «Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)», διεκδικώ έναν από τους τέσσερις σταυρούς, αν θέλετε να με εμπιστευθείτε.