Η Βίκυ Φλέσσα στο Notos News της Ρόδου

Η Βίκυ Φλέσσα στο Notos News της Ρόδου

Στο ραδιόφωνο Notos News 97.8 & 89.8 της Ρόδου και το δημοσιογράφο Κώστα Σαμιωτάκη μίλησε η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα. Η κυρία Φλέσσα, τόνισε μεταξύ άλλων:
 
– Τι θα μπορούσα να κάνω εγώ, αν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με εμπιστευθούν; Θα ήθελα να προσπαθήσω για παράδειγμα, ώστε η νέα γενιά της Ευρώπης να γαλουχηθεί με τον ελληνικό Πολιτισμό και με αγάπη προς την Ελλάδα. Θα ήθελα να προσπαθήσω να μην έχουμε τον τίτλο και τη φήμη των «Ελλήνων των Μνημονίων».
 
– Θα προσπαθήσω να έρχονται τα παιδιά τα καλοκαίρια, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό που γίνεται με το Erasmus στα Πανεπιστήμια να γίνεται και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Για παράδειγμα, στη Ρόδο να πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία, να συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς, να συμμετέχουν στην παραγωγή των τοπικών προϊόντων, όπως η ροδιακή «σούμα». Και μετά όταν τη συναντούν στα σούπερ μάρκετ, να την αγοράσουν. Και με τον τρόπο αυτό να συνδεθούν με την Ελλάδα, τον Πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα τους.
 
– Ζητώ από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να με εμπιστευθούν για να αποδείξω πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στις αποσκευές μου κουβαλάω τη συνέπεια και την αφοσίωση με την οποία υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια την Παιδεία και τον Πολιτισμό. […] Πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή του φιλότιμου, που είχαν οι παλαιότερες γενιές. Στη φιλοπονία, πρέπει να μοχθήσουμε για τη χώρα. Να είμαστε ευπρεπείς, όπως υπήρξαν οι παλαιότερες γενιές, που έζησαν τη φτώχεια. Δεν είχαν χρήματα οι παλαιότερες γενιές, αλλά είχαν όμως φιλότιμο. Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν αυτή τη στιγμή που είναι η πλέον κρίσιμη, δεν ανασκουμπωθούμε και δε φορέσουμε το καλύτερο μας ένδυμα, που είναι ο Πολιτισμός μας.