Η Βίκυ Φλέσσα στο Kontra

Η Βίκυ Φλέσσα στο Kontra

Η δημοσιογράφος και Υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βίκυ Φλέσσα, ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» με τον Μάκη Κουρή και τον Γιώργο Σιαδήμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

  • Διάβασα μια έρευνα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, η οποία διεξήχθει σε 14 χώρες. Οι περισσότεροι από τους πολίτες πιστεύουν ότι τα επόμενα 20 χρόνια πιθανότατα η Ευρωπαϊκή ένωση θα διαλυθεί. Τρεις στους δέκα Ευρωπαίους πιστεύουν ότι πιθανότατα τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πολεμική σύγκρουση, θα χάσουμε δηλαδή το μεγάλο προνόμιο που έχουμε στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια, πως δεν υπάρχει πόλεμος. Δεν έχουμε ζήσει πόλεμο.

 

  • Για το θέμα της λιτότητας θέλω να πω το εξής. Είναι φανερό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες της γιατί έχει επικρατήσει μια εργαλειακή λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων. Ο αρχιτέκτονας της ευρωπαϊκής ενοποίησης Jean Monnet, υπογραμμίζει πως η ενοποίηση τελικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από τον Πολιτισμό και όχι από την οικονομία. Πιστεύω ακράδαντα πως η συγκολητική ουσία της Ευρώπης είναι ο Πολιτισμός και η Παιδεία. Η Ευρώπη στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Ο Κλασικός Πολιτισμός, η Ρωμαϊκή Νομοθεσία και ο Χριστιανισμός. Έχει υποχωρήσει και η Κλασική Παιδεία και ο Χριστιανισμός.