Β.Φλέσσα: Τα παιδιά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ώρες να αναπτύξουν μια σχέση με τη χώρα μας.

Β.Φλέσσα: Τα παιδιά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ώρες να αναπτύξουν μια σχέση με τη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βίκυ Φλέσσα στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», με τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συνομιλώντας με τους δύο δημοσιογράφους, η κυρία Φλέσσα, σημείωσε μεταξύ άλλων:

– Τριάντα χρόνια ως δημοσιογράφος θέλω να πιστεύω, πως έχω υπηρετήσει μέσα από τη δουλειά μου την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Θεώρησα πως αυτή τη στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Η Ευρώπη, επίσης. Είναι μια ευκαιρία, μια πρόκληση για μένα να βοηθήσω, ώστε περνώντας από τα λόγια στις προσπάθειες και τις πράξεις, ενδεχομένως να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σ’ αυτές τις προσπάθειες.


– Θα ήθελα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και εμείς οι ίδιοι, να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Ότι δεν είμαστε οι Έλληνες των Μνημονίων. Θα ήθελα να επενδύσουμε πολύ στη νέα γενιά της Ευρώπης. Τα παιδιά από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ώρες να αναπτύξουν μια σχέση με τη χώρα μας. Να δημιουργηθούν θερινά σχολεία ελληνικού πολιτισμού. Να μπορεί το Erasmus να γίνει καθολικό, να ταξιδεύουν τα παιδιά από χώρα σε χώρα, να έρχονται εδώ, να πηγαίνουν στα πολιτισμικά τοπόσημα του Ελληνισμού.