Β.Φλέσσα: Στην εκπομπή “Πρωινές Σημειώσεις“ του Akou 99,6

Β.Φλέσσα: Στην εκπομπή “Πρωινές Σημειώσεις“ του Akou 99,6

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυ Φλέσσα συζήτησε ραδιοφωνικά με τη Σοφία Γκαγκούση στην εκπομπή «Πρωινές Σημειώσεις» στο ραδιοφωνικό σταθμό Akou 99,6.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Φλέσσα τόνισε:

  • Η κρίση είναι οικονομική, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε μήπως πρωτίστως είναι κρίση αξιών και πολιτισμική. Η χώρα έχει στη φαρέτρα της το δυνατότερο όπλο, που είναι ο Πολιτισμός της. Είναι αυτό που έχουμε υπάρξει στο παρελθόν, αυτό που είμεθα τώρα -γιατί παράγεται πολιτισμός- και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε στο μέλλον. Μοχθωντας όλες και όλοι με ευπρέπεια, πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να προσπαθήσουμε για την πατρίδα μας.
  • Με ποιους τρόπους μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πολιτιστικά τοπόσημα της περιοχής. Τη Βεργίνα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, γιατί επικρατεί ένας αποχριστιανισμός στην Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
  • Θα ήθελα να προσπαθήσουμε να αξιοποιηθούν τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, τα ροδάκινα, τα κεράσια κλπ Πως δηλαδή μέσα από προγράμματα βιωματικής μάθησης, οι μαθητές θα μπορούν να έρχονται στη Βέροια, να συμμετέχουν σε μαθήματα πατριδογνωσίας και επίσης σε βιωματικά προγράμματα μάθησης και επαφής με τη φύση. Φανταστείτε να πηγαίνουν οι μαθητές της Ευρώπης στη συγκομιδή των ροδακίνων και των κερασιών. Σκεφτείτε πόσο οικείο θα είναι μετά το προϊόν αυτό, όταν θα το βλέπουν στα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ μάρκετ.