Β.Φλέσσα: Οφείλω να προσπαθήσω για τη χώρα μου

Β.Φλέσσα: Οφείλω να προσπαθήσω για τη χώρα μου

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυ Φλέσσα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Agenda της Ημέρας» με τον Γιώργο Νεοχωρίτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Europe 1, κατά την περιοδεία της στη Μακεδονία.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις και την υποψηφιότητα της, η κυρία Φλέσσα υπογράμμισε:

  • Θεώρησα, πως έπειτα από 30 χρόνια πορείας μου στο χώρο της δημοσιογραφίας, θέλω να πιστεύω πως υπηρέτησα την Παιδεία και τον Πολιτισμό προσκαλώντας την εκπομπή μου «Στα Άκρα» επιφανείς Έλληνες. Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή, κάποια από τα θέματα που είχαμε αναλύσει με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, να διεκδικήσω να εφαρμοστούν.
  • Σκέφτηκα ότι έχω καθήκον απέναντι στην Πατρίδα. Έτσι αισθάνθηκα την πρόσκληση να βοηθήσω για να αξιοποιηθεί ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας. Να ακουστεί το όνομα της Ελλάδος, ο Πολιτισμός μας στην Ευρώπη. Θέλω να προσπαθήσω για να ξεχάσουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα των Μνημονίων, αλλά να θυμηθούμε -και εμείς και εκείνοι- πως είμαστε η Πατρίδα που γέννησε το Δυτικό πολιτισμό.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο πλέον φιλοευρωπαίος πολιτικός αρχηγός, έχει μια προσήλωση στην Παιδεία, την Αριστεία και τον Πολιτισμό. Μου ζήτησε να επενδύσουμε στον Πολιτισμό και οφείλω να προσπαθήσω για τη χώρα μου.
  • Πρέπει να προσπαθήσουμε, ώστε η νέα γενιά της Ευρώπης, να αγαπήσει κατ’ αρχάς την Ευρώπη ως όραμα, ως οικοδόμημα. Ο αρχιτέκτων της ευρωπαϊκής ενοποίησης Jean Monnet είχε πει πως «αν ξεκινούσα ξανά την Ευρώπη, θα εκκινούσα όχι από την οικονομία, αλλά από τον Πολιτισμό». Ο Πολιτισμός είναι η συγκολλητική ουσία της Ευρώπης.