Β.Φλέσσα: Είναι υποχρέωση μου να προσπαθήσω για την Πατρίδα μου.

Β.Φλέσσα: Είναι υποχρέωση μου να προσπαθήσω για την Πατρίδα μου.

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ Βίκυ Φλέσσα ήταν καλεσμένη του Σωτήρη Πολύζου στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» την Παρασκευη 3 Μαϊου 2019. Συζητώντας με το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, η κυρία Φλέσσα τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Στην παρούσα φάση ζούμε στον βιογραφικό μας χρόνο μια κρίσιμη καμπή. Έχουμε ήδη 10 χρόνια μέσα στα μνημόνια. Πολλές και πολλοί έχουμε εξουθενωθεί. Υπάρχει διάχυτη μια μελαγχολία. Έχω την αίσθηση πως ναι, οφείλουμε για μας, αλλά κυρίως για τις επόμενες γενεές, για τους ανθρώπους που έχουν μεταναστεύσει εκτός Ελλάδος να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε αφ’ενός μεν τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, αφ’ετέρου τα παιδιά εκείνα που έχουν φύγει με τη νοσταλγία του Οδυσσέα, να επιστρέψουν.
  • Είναι καθήκον όλων μας να προσπαθήσουμε και θεώρησα με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη, πως είναι και δική μου υποχρέωση να προσπαθήσω για την πατρίδα μου. Είναι μια εθνική αποστολή αυτή η προσπάθεια να επιδιώξουμε να αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας, τα τοπόσημα του Ελληνισμού.
  • Στη Θεσσαλία για παράδειγμα, έχουμε τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, τον Ιάσονα. Έχουμε επίσης τον Ρήγα Φεραίο, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, την Σκιάθο του Παπαδιαμάντη, τα Μετέωρα και τόσα άλλα. Σε δύο χρόνια θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως. Τα σύμβολα του Ελληνισμού πρέπει να αξιοποιηθούν και να γίνουν πολιτιστικά τοπόσημα της Ευρώπης. Ο στόχος είναι η νέα γενιά της Ευρώπης να αγαπήσει την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.
  • Είναι εθνική υπόθεση η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και πρέπει να συνδυαστεί με τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, ώστε να έχουμε ανάπτυξη. Οι Έλληνες οφείλουμε να στηριχθούμε στον Πολιτισμό μας, το ωραίο μας κλίμα, τη φιλοξενία μας και έναν πρωτογενή τομέα, ο οποίος γαστρονομικά συγκινεί.