Βίκυ Φλέσσα: Η Δημοκρατία δε μπορεί να εκβιάζεται

Βίκυ Φλέσσα: Η Δημοκρατία δε μπορεί να εκβιάζεται

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βίκυ Φλέσσα συζήτησε ραδιοφωνικά με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου στην εκπομπή «Ακραίως» στο ΣΚΑΪ 100.3.
Μεταξύ άλλων τόνισε:

– Διάβασα μια έρευνα η οποία διεξήχθη σε 14 χώρες. Οι περισσότεροι από τους πολίτες πιστεύουν ότι τα επόμενα 20 χρόνια πιθανότατα η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θα διαλυθεί. Τρεις στους δέκα Ευρωπαίους εκτιμούν ότι πιθανότατα τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει πολεμική σύγκρουση, θα χάσουμε δηλαδή το μεγάλο προνόμιο που έχουμε στην Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια, πως δεν υπάρχει πόλεμος. Δεν έχουμε ζήσει πόλεμο. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την πορεία της Ευρώπης.

– Είναι πολύ λυπηρή η είδηση για τον κ. Κουφοντίνα.
Είναι πολύ λυπηρό για μένα, διότι εκείνη την ημέρα, θυμάμαι ήταν Ιούλιος του 1992, όταν δολοφονήθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν, δούλευα στη Μεσημβρινή (ήταν Πανεπιστημίου 10 τότε).

Ξαφνικά ακούστηκε ένα «μπαμ», που κόντεψε να σπάσει τα παράθυρα. Και η Κατερίνα Δασκαλάκη, που ήταν τότε Διευθύντρια μπήκε μέσα στη αίθουσα του ρεπορτάζ και φώναξε «τρέξε Βίκυ, τρέξε». Ήμουν η μοναδική ελεύθερη ρεπόρτερ. Πήγα στη συμβολή των οδών και το παιδί, ακόμα ψυχορραγούσε. Έχω φωτογραφία. Και έπειτα από χρόνια επιχείρησα να κάνω μια συνέντευξη με τη μητέρα του και είχα ακόμα τότε μπροστά μου το βλέμμα της. ‘Ενα τεράστιο γιατί…

Δεν έχω κανένα σχόλιο για την εξέλιξη της υπόθεσής του, γιατί αν αναλογιστούμε ότι η Δημοκρατία ως πολίτευμα, ονοματοδοτήθηκε και νοηματοδοτήθηκε απο εμάς τους Έλληνες, δεν μπορεί να εκβιάζεται… Είναι λυπηρό λοιπόν, αλλά και ενδεικτικό της κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.