Βίκυ Φλέσσα: Δεν είμαστε οι Έλληνες των Μνημονίων. Αξίζουμε καλύτερα.

Βίκυ Φλέσσα: Δεν είμαστε οι Έλληνες των Μνημονίων. Αξίζουμε καλύτερα.

Η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βίκυ Φλέσσα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5.30», με την Αμαλία Κάτζου και τον Βαγγέλη Γιακουμή, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η κυρία Φλέσσα, μεταξύ άλλων τόνισε.

  • Για μένα το στοίχημα των ευρωεκλογών είναι η συμμετοχή. Θα ήθελα να καλέσω τις φίλες και τους φίλους που τιμούν την εκπομπή σας και μας παρακολουθούν, να πάμε όλες και όλοι να ψηφίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσουμε στις εκλογές. Θα ήθελα να πω, πως μέσα από την περιοδεία μου αντιλήφθηκα πως υπάρχει ένα έλλειμμα ενημερώσεως και επειδή μας ακούν σε όλη την Ελλάδα, να ξεκαθαρίσω το εξής: Δεν είναι με λίστα. Είναι πανελλαδική αναμέτρηση. Χρειάζεται σταυρός. Μπορούμε να ψηφίσουμε έως 4 εκπροσώπους μας.

 

  • Θα ήθελα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να με εμπιστευθείτε να μου δώσετε την ευκαιρία, είμαι το τελευταίο όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο στης ΝΔ, να αγωνιστώ στην Ευρώπη για τον Πολιτισμό.

 

  • Για μένα και σ’ αυτό θα συμφώνησα με την κα. Τσάτσου και με τα όσα είχε πει ο αείμνηστος πατέρας της, που με είχε τιμήσει στην εκπομπή μου «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», βεβαίως και απαιτείται ένας νέος Διαφωτισμός, μια νέα Αναγέννηση. Και αυτή θα έρθει μέσα από τον Πολιτισμό.

 

  • Δεν είμαστε οι Έλληνες των μνημονίων. Μας αξίζουν καλύτερα. Πρέπει εμείς να αναλογιστούμε ποιοι είμεθα, ποιοι έχουμε υπάρξει. Μπορούμε με ευθύνη να είμαστε στο μέλλον. Εμείς είμαστε ο Πολιτισμός εκείνος που νοηματοδότησε την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μια λέξη ελληνική. Έχουμε δώσει λόγο και νόημα στη Δημοκρατία. Η λέξη Δημοκρατία, το Democracy, η έννοια είναι λέξη ελληνική. Η πολιτική, η οικονομία, η επιστήμη, η ιατρική είναι ελληνικές έννοιες – λέξεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το υπερασπιστούμε. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για τη νέα γενιά της Ευρώπης.

 

  • Θα ήθελα να καλέσω όλες και όλους σ’ αυτές τις εκλογές, να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό. Να αποφασίσουν ποιοι θα είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια στην Ευρώπη. Με Παιδεία και Πολιτισμό πάμε στις κάλπες και αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Και για το μέλλον των παιδιών μας που έχουν ξενιτευτεί, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες ώστε να επιστρέψουν. Δεν είμαστε οι Έλληνες των Μνημονίων. Αξίζουμε καλύτερα.